Boktips: Radical Brilliance

Vad gillar du att läsa för böcker? Om du letar efter något nytt bra att läsa, så kommer normingenjören Regina Petrushenko här med ett boktips! Som organisation är vi måna om att alla ska kunna uppnå sin egen radical brilliance.

Just nu läser jag boken “Radical Brilliance. The anatomy of how and why people have original life-changing ideas” av Arjuna Ardagh (länk). Han har lagt märke till vissa mönster hos vissa människor- människor som upptäcker något nytt, är kreativa, originella, och innovativa. Hur kommer det sig att vissa lyckas med detta, medan andra inte gör det? Ardagh säger att det inte handlar om människan själv, eftersom alla människor har förmågan att vara briljanta. Utan istället handlar det om något han kallar för “The brilliance cycle”.

The brilliance cycle är en cykel som Ardagh anser att alla briljanta människor lever efter. Man börjar med en period av uppvaknande, sedan följer av en period av “flow”, sedan följer en period av åtaganden och deadlines, och till sist en period av upplösning och avslut. Sen börjar cykeln om igen.

Boken ger en tankeställare om det liv du lever, och var i cykeln du fastnar! Vissa kanske fastnar i perioden av åtaganden, och blir tillslut utbrända då de aldrig lyckas komma till avslut och vila. Andra kanske fastnar i “flow” och sitter med mängder av ofärdiga projekt som de startat, och kommer aldrig vidare till deadline.

Den ger också en tankeställare om ens omgivning: tillåter min omgivning att jag går igenom en cykel? Är det okej att jag är mer produktiv en månad, och mer tänkande en annan månad? Om inte, kan jag ändra det på något sätt? Det ökar medvetenheten om ens egna förutsättningar och villkor.

Boken är lättläst och rekommenderas till alla som är nyfikna på sin egen unika potential!

Radical Brilliance
Författare: Regina Petrushenko
Kontakt: regina.petrushenko@addgender.se

Mer från bloggen

Tystnad betyder inte att allt är bra

”Vi har inga problem med kränkningar eller trakasserier på vår arbetsplats”, tänker du kanske, eftersom du inte har fått signaler på att någon har behandlats illa.

Men bara för att ingen har klagat eller sagt ifrån behöver det tyvärr inte betyda att allt är bra hos er. Många anställda blir utsatta utan att varken berätta eller göra en formell anmälan. För att komma åt kränkningar i arbetslivet behövs ett lyhört och öppet ledarskap. Här är några råd för att nå dit

Läs mer >>

Kvinnodagen: kamp, sorg eller hyllning?

Här skriver Add Genders vd Pernilla Alexandersson om internationella kvinnodagen. I Sverige idag innebär det ofta att företag och organisationer lyfter frågor om kvinnors situation och rättigheter på antingen arbetsplatsen som sådan eller ute i världen. En del ger pengar till organisationer som kämpar för kvinnors rättigheter och en del ordnar eller deltar på demonstrationer. På ett sätt har alla rätt. Traditioner är våra livs byggstenar. Den eld du har inom dig är den känslan du ska skapa av denna dag, av den internationella kvinnodagen.

Läs mer >>