E.on

Jämställd rekrytering

År 2025 ska 100 procent av E.ON’s energi vara utvunnen från förnybara och återvunna källor, ett högt satt mål som kräver innovation. En förutsättning för detta är att ta tillvara en mångfald av perspektiv, och därför jobbar E.ON aktivt för att främja en jämställd och inkluderande organisation. E.ON har mer än en miljon kunder i Sverige som förses med el, och flera stora städer som förses med värme. För att förstå vad kunderna vill ha måste arbetsplatsen också avspegla samhället.

För att skapa en sådan arbetsplats jobbar E.ON hårt för att inkludera alla medarbetare, bland annat genom att engagera sig i frågor som rör HBTQ+ och att sprida ansvar och ge fler medarbetare ökat mandat att ta beslut. Däremot har det, som i så många andra tekniska branscher, varit svårare att jämna ut en ojämn könsbalans.

E.ON har som mål att rekrytera jämställt och inkluderande, och för att komma snabbare fram har de tagit hjälp av Add Genders experter inom normkritik och inkluderande kommunikation. Rekryterare och chefer har genom konkreta genomgångar av arbetsprocesser, employer branding och rekryteringsannonser fått flera användbara verktyg för att få in nya perspektiv i det dagliga arbetet med att rekrytera nya medarbetare. Konkreta rekommendationer för en jämställd och inkluderande rekryteringsprocess och enkla nycklar till hur jämställdhet och mångfald välkomnas genom språk och bild har skapat ett stort engagemang och förståelse, och har också lett till att gruppen smidigt och sömlöst kommit igång med sitt inkluderingsarbete utan fördröjning.

Mer från bloggen

Blixten & Co

Utbildning i jämställdhet och arbetsgivaransvar Liveunderhållningsproducenten Blixten & Co har funnits i Add Genders kundkrets i många år och det har varit en spännande resa

Läs mer >>

Skogsstyrelsen

Kartläggning av jämställdhetens utveckling över tid Add Gender har under många år engagerat sig i frågan om skoglig jämställdhet. Allt började på SkogsElmia 2011 där

Läs mer >>
Normingenjörens verktyg

Inkludera genom positiv psykologi

Normingenjör Aline Groh jobbar som utbildare med fokus på funktionsvariationer, tillgänglighet och bemötande. Här bloggar hon om positiv psykologi och hur vi kan inkludera genom våra reaktioner.

Läs mer >>