1648754724639

Daniela Ågren om inkluderande coaching

Det är så roligt att flera normingenjörer har valt att starta eget! En av dessa är Daniela Ågren, som kombinerar sin HR-kompetens med kunskap inom jämställdhet och inkludering. I det här inlägget berättar hon kort om sitt arbete!

Jag som coachar brukar säga att allt handlar om dig själv i arbetet. Kan du inkludera dig själv, kan du också inkludera andra. Jag hjälper dig gärna med det och med att bolla en utmaning du har i din organisation oavsett om du är ledare eller medarbetare. 

Jämställdhet, inkludering och mångfald är lika roligt att jobba med som det kan vara svårt att ta sig an. Det är frågor som berör oss på djupet då det ofta handlar om ens värderingar. Ibland är dessa värderingar tydliga och ibland kan det komma upp till ytan när vi ställs inför en situation. Alla reaktioner är okej och det är inte konstigt att vi har känslor, men oavsett behöver vi närma oss frågan och det behöver vi göra med öppna armar. Jämställdhet och antidiskriminering är det nämligen lagkrav på i arbetslivet så det gäller att hitta en drivkraft som motiverar dig i arbetet.

För att kunna göra det behöver vi ofta lite hjälp på vägen. Det kan vara att någon med mer erfarenheter guidar, ger coaching, eller får dig att lyfta blicken oavsett om du är superengagerad eller om du känner motstånd. Det kan vara att utmana dig att komma vidare och att konkret ta dig an att göra något på din arbetsplats.

Jag hjälper dig gärna genom coaching att ta dina nästa steg till förändring för att skapa mer jämställdhet, inkludering och mångfald. Tillsammans kartlägger vi möjligheten/utmaningen och försöker hitta sätt att komma vidare och nå ditt mål. Jag stöttar och håller dig i handen tills du känner dig trygg.  

Jag jobbar utifrån Add Genders normplattform som består av sex delar: 

  1. Ledarskap & självledarskap
  2. Kunderbjudande & interaktion
  3. Kommunikation & marknad
  4. Verksamhetsstyrning
  5. Rekrytering & arbetsgivarvarumärke
  6. Fikakultur & välbefinnande

Så vi kan samtala utifrån den, som exempelvis: 

  • Vad får dig som ledare att känna dig trygg i att kunna skapa en trivsam arbetsplats?
  • Hur du kan få gehör för att öka jämställdheten hos er.
  • Hur du kan lyfta upp och rekrytera fler kvinnor eller annan underrepresenterad grupp hos er för att öka innovationen och därmed resultatet?
  • eller om du behöver bolla en rekryteringsannons.

Listan på exempel är lång, och varje litet steg kan skapa stor förändring på sikt. Allt börjar med din egen trygghet i dig själv och att kunna komma fram med dina styrkor som gör dig till den unika och fantastiska person som du är. 

Hoppas att vi hörs och är så nyfiken på dig!

danielaågren
Författare: Daniela Ågren
Kontakt: daniela.agren@addgender.se

Mer från bloggen