Anna Olin

Kultur- och fritidssamordnare
Karlstad | Värmland
Lösningsfokus 95%
Textkommunikation 90%
Projektledning 85%
Korrglad 100%

Anna Olin arbetar inom den offentliga sektorn i en kommun i Värmland. Där samordnar hon projekt, arbetsleder grupper och söker lösningar för utveckling inom frågor som rör kultur, idrott och folkhälsa. Hon ställer frågor för att förstå individer, förstå situationer och förstå uppdrag. Nyfikenhet är en nyckel på nyckelknippan som hon ofta tar fram för att lära känna nya personer, lära sig nya saker eller hitta nya perspektiv.

Anna är utbildad kommunikatör och har även utbildat sig inom projektledning. Inom dessa områden är det text, teambuildning och utvecklingsfrågor som hon funnit som mest intressant. Hon skriver gärna egna texter men tackar inte nej till att läsa andras. Då åker dock ofta korrglasögonen på. Får hon en text eller ett material till sig lämnas det inte sällan tillbaka med markeringar, frågor och reflektioner kring innehållet. Något som vissa uppskattar medan andra tycker det är onödigt eller rent av besserwisserigt.

Hon motiveras av att hitta sammanhang för sig själv och andra där en kan bli sitt bästa jag. Att tillsammans utveckla idéer, genomföra dem och i det känna tillhörighet. Ett sådant sammanhang var, för Anna, Värmland Pride som hon 2015 arrangerade och i samband med det även bildade föreningen med samma namn. Det blev ett engagemang som på riktigt fick intresset för normer och inkludering att ta fart.