Avatar purple

Amanda Eklund

Arbetsledare bygg- och anläggning | Driver egen podcast
Västra Götaland
Projektledning 80%
Ledarskap 90%
Struktur och logistik 98%
Dans-improvisatör 100%

Amanda Eklund har en kandidatexamen från Chalmers och jobbar idag som arbetsledare i byggnadsbranschen. I sin roll på bygget jobbar Amanda med att produktionen ska flyta på, följer upp ekonomi och arbetsmiljö. Uppföljning, struktur, ordning och reda är hennes starka sidor men hon har också ett starkt rättspatos som driver henne och som gjorde att hon startade sin podcast Samhällsbyggnadskvinnor våren 2019. Syftet med podden är att bidra till en mer inkluderande byggbransch och att lyfta viktiga förebilder. Med gästernas unika erfarenheter och kunskap vill Amanda inspirera både kvinnor och män till att våga tänka annorlunda och våga utmana de normer som begränsar oss.
Sedan podden startades har Amanda blivit nominerad till Betonggalans jämställdhetspris 2019, fått agera moderator på mässor och andra träffar som haft fokus på jämställdhet och mångfald, föreläst, deltar i rundabordssamtal, blivit utnämnd till Advisory board för Byggmässan 2020 för att bidra med sin kunskap om inkludering i byggbranschen.

Amanda tror på att förändring sker genom trygghet – ”Människor behöver känna sig betydelsefulla och sedda för att må bra, och när vi mår bra och känner oss trygga så kommer vi också att vilja ge mer av oss själva och våga visa oss sårbara”.