E.on

Jämställd rekrytering

År 2025 ska 100 procent av E.ON’s energi vara utvunnen från förnybara och återvunna källor, ett högt satt mål som kräver innovation. En förutsättning för detta är att ta tillvara en mångfald av perspektiv, och därför jobbar E.ON aktivt för att främja en jämställd och inkluderande organisation. E.ON har mer än en miljon kunder i Sverige som förses med el, och flera stora städer som förses med värme. För att förstå vad kunderna vill ha måste arbetsplatsen också avspegla samhället.

För att skapa en sådan arbetsplats jobbar E.ON hårt för att inkludera alla medarbetare, bland annat genom att engagera sig i frågor som rör HBTQ+ och att sprida ansvar och ge fler medarbetare ökat mandat att ta beslut. Däremot har det, som i så många andra tekniska branscher, varit svårare att jämna ut en ojämn könsbalans.

E.ON har som mål att rekrytera jämställt och inkluderande, och för att komma snabbare fram har de tagit hjälp av Add Genders experter inom normkritik och inkluderande kommunikation. Rekryterare och chefer har genom konkreta genomgångar av arbetsprocesser, employer branding och rekryteringsannonser fått flera användbara verktyg för att få in nya perspektiv i det dagliga arbetet med att rekrytera nya medarbetare. Konkreta rekommendationer för en jämställd och inkluderande rekryteringsprocess och enkla nycklar till hur jämställdhet och mångfald välkomnas genom språk och bild har skapat ett stort engagemang och förståelse, och har också lett till att gruppen smidigt och sömlöst kommit igång med sitt inkluderingsarbete utan fördröjning.

Mer från bloggen

Normingenjörens verktyg

Möjliggörare för normförändring

Add Gender presenterar nu vår nyaste innovation: “Normplattformen”. Med sex olika perspektiv på din organisation och arbetsplats ger vi Sveriges arbets- och näringsliv en infrastruktur för normförändring. Normplattformen ska skapa en förståelse för hur självorganiserande inkludering blir möjligt och på så sätt bana väg för jämlika och moderna värderingar.

Läs mer >>

För att få åka nedför måste du klättra uppför

Årets klättring 2019 kommer att bjuda på en uppdatering av våra tjänster. Där vill vi bättre synliggöra våra fantastiska normingenjörer. Målet är att bygga en plattform för normförändring som kan utgöra både verksamhetens och ledarens moraliska kompass. Detta i en tid då affärsmodellen blir själlös utan värderingar. Och då menar jag inte värdeord. Jag menar värderingar. Moderna värderingar för jämlikhet mellan människor och ett förtroende för varje människas unika potential och förmåga. Vare sig det är en kund, konsument, chef eller medarbetare. 

Läs mer >>