Anna kör skogsmaskin

Jämställdhet kan vara så mycket! Till och med en bok om att arbeta i skogen. Add Gender träffade Anna Andersson Utter när de gjorde research om skogen inför deltagande på skogsmässan SkogsElmia 2011. Anna lever sin dröm och arbetar heltid som skogsmaskinsförare. Skogsbranschen har idag betydligt fler män än kvinnor och därmed är Anna ovanlig i skogen. Att Anna dessutom har en osynlig funktionsnedsättning gör att hon utmanar fördomar om vem som kan arbeta i skogen.

Anna är dessutom en väldigt inspirerande person som alltid har en positiv syn och som entusiasmerar människor i sin omgivning. Detta ledde fram till att Jenny på Add Gender tillsammans med Anna och illustratören Stina Durgé började planera en barnbok, hösten 2011. Med stöd från skogsbranschen blev boken verklighet.

Den 27 januari 2012 släpptes barnboken Styrkan sitter inuti - Anna kör skogsmaskin som syftar till att få barn och unga intresserade av en karriär i skogen. Genom Annas ögon och med hennes passion för sitt yrke får vi följa en dag på jobbet i skogen. Boken kostar 50 kronor och överskottet från boken går till barn med osynliga funktionsnedsättningar och Add Gender och Anna har delat ut pengar till flera organisationer med er hjälp!

2012 delade vi ut 10.000 kronor till Hjärtebarnsförbundet och inspirerat föräldrar till hjärtsjuka barn kring hur man slutar se begränsningar och börjar se möjligheter.

2013 delade vi ut 10.000 kronor till Hjärnfonden öronmärkta till forskning på barnhjärnan

2014 fick Nätverket för Spinal Muskelatrofi (NSMA) pengar under SMA awareness month.

2016 skänkte vi 10.000 kronor till livekonstkollektivet MELO som arbetar med kulturupplevelser för barn med speciella behov. Livet handlar om mer än att överleva, det handlar om att leva. Vi älskar att de låter barn som kanske inte orkar koncentrera sig en hel föreställning, eller som inte brukar kunna delta på lika villkor har möjlighet att få upplevelser.

2016 skänkte vi 23 fotbollar till Futebol dá força som arbetar med kvinnors utveckling genom fotboll.

2017 fick organisationen T.A.D (Together Against Diabetes) med grundaren Elin Cederbrant i spetsen pengar för att genomföra en informationskampanj tillsammans med Barndiabetesfonden om vad diabetes typ 1 egentligen är. Allt för att minska fördomarna och öka kunskapen kring barn och diabetes typ 1.

Du kan följa boken och organisationerna vi väljer att stötta på Facebook. Vi hoppas på så sätt kunna både inspirera och göra skillnad för barn som vill leva sin dröm och inte låta sig begränsas av funktionsnedsättningar.

Boken kostar 50 kronor och den köper du enkelt genom att skicka ett mail till: jenny.claesson@addgender.se

Här är en liten film om första gången Anna mötte Add Gender, filmen ingick i ett uppdrag för SkogsElmia.

En av författarna

Fler produkter

Svartvit profilbild på Jenny Claesson. Hon har ljusfärgad hy med mörkbrunt tjockt och långt hår. Jenny har på sig mörkt läppstift och en mörk tröja.

Jenny Claesson

Produkter