Företagare och förälder

När jag blev tillfrågad av Angeli Sjöström Hederberg att vara med i hennes bokbebis ”Företagare & förälder” så tackade jag ja omedelbart. Det är något väldigt unikt med att parera detta med både företagsbebis och människobarn. Angeli frågar sig själv och många spännande personer i boken ”hur gör vi det möjligt att driva lönsamma bolag och vara närvarande föräldrar samtidigt?” Typiskt oss entreprenörer att inte svara ”det är omöjligt” utan istället fråga oss hur vi gör det till verklighet.

På boksläppet hade jag med mig min lilla bebis som då bara börjat gå sedan några månader. Så han sprang runt medan jag levererade en omvärldsspaning inför publik om hur företagare, företagande och föräldraskap kommer utvecklas. Det gick bra, vårt första framträdande tillsammans då han var så stor att han inte accepterade att ligga i vagnen hela tiden.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll var där och invigde boken, så häftigt! Hon nämnde också specifikt min intervju som intressant för henne när hon läst boken så jag kände mig ju manad att ta i hand efteråt. Jag höll min ett och några månaders yrväder i famnen och han märkte nog att jag blev lite nervös när jag skulle prata med Annika – för in med tummen i munnen och andra handen rakt ner i min BH. Jag såg hur Annika försökte titta bort lite och jag försökte få min lilla att inte genera socialförsäkringsministern alltför mycket. Jag bestämde mig för att avsluta samtalet ganska snart, det var nog smart.

Då jag gav henne mitt visitkort ur min visitkortshållare så fick lillkillen ett totalt skrikspel och sparkade sig ur min famn. Vi sa snabbt tack och hej, socialförsäkringsministern och jag. Det visade sig ganska snabbt att min älskling satt nöjd i en hög med mina visitkort utspridda på golvet. Anledningen att han hade blivit så sur var att jag gett mitt visitkort till ministern och INTE till honom. Inte lätt att vara företagare och förälder alltid…

Nu ska några av oss som varit med i boken samlas igen, i ett erfarenhetsseminarium den 18:e oktober 2016 i Stockholm. Och vi träffar gärna andra och utbyter erfarenhet om hur man bäst kombinerar företagare och föräldraskap. Du som anmäler dig får också boken med dig hem, förutom bra samtal tillsammans med andra företagande föräldrar. Så passa på!

Om Pernilla Alexandersson

Jag är vd och grundare på Add Gender. Som normingenjör får jag använda hela min kapacitet och utmana mig själv varje dag. Jag visionerar, planerar, genomför och reflekterar. Mina drivkrafter är att utveckla mig själv och min omgivning genom nyfikenhet, kunskap och inspiration. Att analysera och sedan höja blicken, för att arbeta både i det stora och det lilla i affärsutveckling och företagsstrategi, är det jag gör bäst.

Lämna en kommentar